Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Πτώση Μικρού Αεροσκάφους στον Χελμό - αποτελεσματική η συμβολή των Δυνάμεων και των Φορέων της περιοχής Καλαβρύτων

 Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων κατέπεσε σήμερα, Κυριακή 7 Νοεμβρίου ένα ελικοφόρο μονοκινητήριο αεροπλάνο της Αερολέσχης Πατρών με δύο επιβαίνοντες το οποίο είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι. Ο πιλότος και ο συνεπιβάτης διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημειακό Νοσοκομείο του Ρίου.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές,  ο εργολάβος Παν. Μέρμηγκας, που εκείνη τη στιγμή εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στις πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων,  βρέθηκε πολύ κοντά στον τόπο του ατυχήματος που είναι κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού και αμέσως ειδοποίησε τις αρχές και παράλληλα τους υπευθύνους του Δήμου και του Χιονοδρομικού. 

Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων Αλέξης Λεχουρίτης  μαζί με τους Ι. Παναγόπουλο και Ν. Αρμπή,  υπαλλήλους του Χιονοδρομικού Κέντρου, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος και συνέδραμαν αποφασιστικά  στην επιτυχημένη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό κα την ασφαλή μεταφορά των δυο τραυματιών του αεροσκάφους. Οι τραυματισμένοι είχαν τις αισθήσεις τους την ώρα του απεγκλωβισμού τους και η κινητοποίηση ήταν άμεση από την στιγμή που ελήφθη το σήμα για την πτώση του αεροσκάφους (σήμα 12:00 πμ,άφιξη διασωστικών συνεργείων 12:20πμ.). Στο σημείο έφθασαν δυο ελικότερα της Π.Α, δυνάμεις της Π.Υ.Καλαβρύτων,του Α.Τ. Καλαβρύτων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων. Για την μεταφορά των τραυματιών χρησιμοποιήθηκαν δυο ελικόπτερα super puma. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης.

Η επιφυλακή μέσων και προσωπικού, που είχαν από την πρώτη στιγμή διατάξει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Κος Γ. Λαζουράς και ο Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κος Ε. Βαζαίος, έληξε, όταν οι τραυματίες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικά ελικόπτερα και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πατρών.
Η κατάσταση της υγείας των 2 τραυματιών είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή. Οι ευχές όλων μας είναι για την γρήγορη ανάρρωση της υγείας των δύο συνανθρώπων μας.