Τρίτη 14 Μαΐου 2013

STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ! Μια διαφορετική... διαδήλωση στο Σύνταγμα!

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο πέρασαν τα μηνύματα τους για την οδική ασφάλεια οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που έκαναν μια... διαφορετική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος στις 10 Μαΐου. 

Για τέσσερα λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φιλελλήνων, αιφνιδιάζοντας ευχάριστα διερχόμενους οδηγούς, επιβαίνοντες σε οχήματα και πεζούς, καθώς 60 επαγγελματίες χορευτές και περισσότεροι από 100 εθελοντές παρουσίασαν ένα πρωτότυπο χορευτικό δρώμενο (flash-mob) για την οδική ασφάλεια που επιμελήθηκε για τους σκοπούς του Ι.Ο.ΑΣ. ο κ. Φωκάς Ευαγγελινός και καθηγητές της Σχολής του.

Στο τέλος του flash-mob οι χορευτές άνοιξαν ένα πανό διαστάσεων 10x10 μέτρων μεταφέροντας προς την Πολιτεία, κάθε αρμόδιο φορέα αλλά και τους πολίτες – χρήστες του οδικού δικτύου, ένα επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας: «STOP ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ»!

Το βίντεο της εκδήλωσης θα κάνει το γύρο του κόσμου καθώς είναι η πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο που διοργανώνεται ανάλογη εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια.

 Γιατί η Ασφάλεια και ο Πολιτισμός στο Δρόμο είναι υπόθεση όλων μας!