Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσα από νέες ιδέες: Αλήθεια ή μύθος;

Της Μαρίας Παπάζογλου - mp@mypublics.com

Και όμως είναι αλήθεια, μπορεί να επιτευχθεί επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για τους διάφορους προορισμούς, εφόσον φροντίσουμε να δημιουργήσουμε νέες υπηρεσίες, νέες εμπειρίες, και να τις κατευθύνουμε στοχευμένα μέσα από μια ολοκληρωμένη πρόταση στο σωστό κοινό.

Ένα χαρακτηριστικό επιτυχημένο παράδειγμα αοτελεί το αναρριχητικό φεστιβάλ στην Κάλυμνο, η επιτυχία του οποίου, "βάζει τα γυαλιά" σε όσους επικαλούνται δυσκολίες στην πρόσβαση σε κάποιον προορισμό, αφού το όμορφο αυτό νησί δεν είναι προσβάσιμο ούτε με εύκολο ούτε με οικονομικό τρόπο. Παρόλα αυτά έχει καταφέρει να κάνει το φεστιβάλ θεσμό και να προσελκύει ενδιαφέρον αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Στην κατεύθυνση αυτή, μια νέα πρωτοβουλία του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων έλαβε σάρκα και ωστά το τριήμερο 12, 13 και 14 Οκτωβρίου 2012. Πρόκειται για το 1ο ποδηλατικό φεστιβάλ HELMOS TOP DOWNHILL RACE το οποίο φαίνεται ότι ικανοποίησε τους λάτρεις του αθλήματος και συγκέντρωσε αναβάτες από όλη την Ελλάδα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα ποδήλατα ανέβηκαν με ειδική βάση στήριξης στους αναβατήρες και έφτασαν στην ψηλότερη κορυφή των 2.340 μ. στο Χελμό, ο οποίος τους εξέπληξε με την εναλλαγή των καιρικών συνθηκών από λιακάδα έως και καταιγίδα κατά τη διάρκεια του τριημέρου!
Στην πόλη έκαναν την παρουσία τους οι ποδηλάτες, οι οποίοι διέμειναν στα Καλάβρυτα, γνώρισαν τις γεύσεις και τη διασκέδαση της πόλης και έδωσαν μια ευχάριστη φθινοπωρινή νότα!
Μάθετε περισσότερα: Πολλές και μεγάλες συγκινήσεις, αδρεναλίνη στα ύψη αλλά και απρόοπτα συνέβησαν στο 1o ποδηλατικό φεστιβάλ HELMOS TOP DOWNHILL RACE! 
http://kalavritaski.blogspot.gr/2012/10/1o-helmos-top-downhill-race.html
Συγχαρητήρια αξίζουν στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων γι'αυτήν την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση, και ελπίζουμε σύντομα και σε επόμενες εκδηλώσεις τέτοιου είδους.