Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Globaltraining Open Day στις 7 Ιουλίου: Μια ημέρα «ορόσημο» για την καριέρα σας!

Ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός Globaltraining διοργανώνει και φέτος το Open Day γνωριμίας με ενδιαφερόμενους σπουδαστές, την Τρίτη 7 Ιουλίου, ώρα 18.00, στο εκπαιδευτικό κέντρο της Globaltraining (Λεωφ. Μεσογείων 265, Ψυχικό, δίπλα από το σταθμό μετρό Χολαργού).


Ο Στέλιος Ντότσιας, Διευθυντής της Globaltraining Ελλάδας, θα παρουσιάσει τα περιζήτητα εκπαιδευτικά προγράμματα της Globaltraining και θα αναλύσει το πώς οι επαγγελματικές πιστοποιήσεις με διεθνές αντίκρισμα μπορούν να εξελίξουν την καριέρα των κατόχων τους.

Η Globaltraining προσφέρει τις διεθνώς αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις ACCA για λογιστική και financial management, CFA για διαχείριση επενδύσεων, CIA στο πεδίο του εσωτερικού ελέγχου,  CIPR στο αντικείμενο της στρατηγικής διαχείρισης δημοσίων σχέσεων και DipIFR για τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.


Στο πλαίσιο του Open Day θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Chartered Banker MBA, το οποίο παρέχει αποκλειστικά για την Ελλάδα η Globaltraining, σε συνεργασία με το κορυφαίο στο πεδίο των χρηματοοικονομικών Bangor Business School και το Chartered Banker Institute, το παλαιότερο τραπεζικό ινστιτούτο στον κόσμο. To Chartered Banker MBA, αποτελεί ιδανική επιλογή για υψηλόβαθμα στελέχη που επιδιώκουν να μεταπηδήσουν στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και σε στελέχη που επιθυμούν να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση επί των χρηματοοικονομικών θεμάτων.  Οι απόφοιτοι του MBA θα αποκτούν αυτόματα και τον τίτλο “Chartered Banker”, ο οποίος απονέμεται μόνο από το Chartered Banker Institute.

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο info.gr@globaltraining.org ή στο τηλέφωνο 2106722868. 
Η εγγραφή είναι δωρεάν, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ποιός φοβάται το Big Bang Disruption;

Ο Paul Nunes, ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα του Big Bang Disruption ήρθε στην Αθήνα, για να μοιραστεί πολύτιμα insights με τους ηγέτες των επιχειρήσεων σε μια εκδήλωση για CEOs που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Οι κανόνες του ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις ξαναγράφονται. Τα μερίδια αγοράς, τα καινοτόμα προϊόντα και οι πρωτοποριακές στρατηγικές marketing δεν αρκούν πλέον για τη διασφάλιση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Κραταιές επιχειρήσεις αλλά και ολόκληροι κλάδοι μπορούν να εξαφανισθούν σε μία νύχτα, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με το Big Bang Disruption.

Εδώ και 15 χρόνια, οι ερευνητές του Accenture Institute for High Performance μελετούν το πώς οι «μετασχηματιστικές τεχνολογίες» (disruptive technologies) επηρεάζουν τα επιχειρηματικά μοντέλα και τις δραστηριότητες των οργανισμών. Ο όρος “disruptive technologies” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1995, όταν οι καθηγητές Clayton Christensen και Michael Porter επισήμαναν ότι οι καλά εδραιωμένοι οργανισμοί απειλούνται από τα φθηνότερα, πλην όμως καινοτόμα προϊόντα μικρότερων εταιρειών, οι οποίες, αφού κερδίσουν την προτίμηση των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, εξελίσσουν συνεχώς το προϊόν τους, με σκοπό να κερδίσουν και τους καταναλωτές με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.
Ο Paul Nunes, Global managing director του Accenture Institute for High Performance , στο βιβλίο που συνέγραψε με τον κορυφαίο αναλυτή της «οικονομίας του internet» Larry Downes, με τίτλο BIG BANG DISRUPTION: Strategy in the Age of Devastating Innovation,  προχωρά την έννοια των disruptive technologies ένα βήμα παραπέρα, περιγράφοντας τη θεωρία του Big Bang disruption.
Οι big-bang disruptors δεν ανταγωνίζονται μόνο σε όρους ηγεσίας κόστους ή διαφοροποίησης προϊόντος. Επίσης, οι λύσεις που παρέχουν στο κοινό δεν απειλούν μόνο τις επιχειρήσεις συγκεκριμένων κλάδων  · Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης (navigators) που αναπτύχθηκαν σε πλατφόρμες iOS και Android, είναι πλέον προ-εγκατεστημένες σε κάθε smartphone και κλόνισαν την κυριαρχία των επί πληρωμή εφαρμογών TomTom, Garmin και Magellan, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι δομές της σύγχρονης οικονομίας (ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την ανάπτυξη οικοσυστημάτων start-up επιχειρήσεων) και η πρόσβαση σε κεφάλαια εκτός τραπεζικού συστήματος (πχ. μέσω crowdfunding) επιτρέπουν στους big-bang disruptors να ανταγωνιστούν κάθε επιχείρηση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή γνωστή είναι αυτή.  Ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις στον χώρο της τεχνολογίας και σε κλάδους εντάσεως γνώσης είναι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο από αυτή τη σύγχρονη επιχειρηματική επανάσταση.
Η διείσδυση των big-bang disruptors ακόμα και σε καλά προστατευμένους κλάδους υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν σχεδόν τα πάντα στη στρατηγική τους, στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσουν και λανσάρουν τα προϊόντα τους, αλλά και στις τακτικές τους για την αντιμετώπιση του ανταγωνισμού.


Στο βιβλίο του, ο Paul Nunes αναλύει το πώς οι πλέον επιτυχημένοι big-bang disruptors, όπως είναι οι Uber, Airbnb και Kickstarter κατόρθωσαν να χτίσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα στην αγορά, κάνοντας ωστόσο ειδική μνεία σε οργανισμούς όπως οι Philips, Citibank, Fujifilm, οι οποίοι όχι μόνο εντόπισαν έγκαιρα τις απειλές των big-bang disruptors, αλλά προσάρμοσαν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Με λίγα λόγια, το BIG BANG DISRUPTION: Strategy in the Age of Devastating Innovation αποτελεί μια εξόχως σημαντική προσθήκη στη θεωρία της διοίκησης επιχειρήσεων, και αφορά τόσο τους επίδοξους disruptors, οι οποίοι φιλοδοξούν να «μετασχηματίσουν» τους κλάδους, αλλά και τους οργανισμούς που είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα τις αλλαγές που έρχονται.