Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το Μουσείο της Ακρόπολης παρουσίασε το νέο του λογότυπο!

Το νέο λογότυπο σχεδίασε η Λουκία Κατζουράκη, που με σπουδές graphic design στο London School of Printings, 25η εμπειρία και σημαντικές εργασίες, είναι υπεύθυνη του αντίστοιχου τμήματος του γραφείου ΑΜΚ, ιδρυτής του οποίου είναι ο Μιχάλης Κατζουράκης, της ιστορικής ομάδας Κ&Κ των Φρέντυ Κάραμποττ και Αγνής Κατζουράκη.
Κατά την προεργασία του σχεδιασμού συγκεντρώθηκε μεθοδικά και μελετήθηκε το σύνολο σχεδόν των λογότυπων των αρχαιολογικών, αλλά και των πιο γνωστών, Μουσείων διεθνώς.
Η σύνθεση του νέου σήματος ακολουθεί τη λογική ενός οπτικά απλού και ευνόητου, διακριτού, παντού και πάντοτε, σχεδίου με κρυφή, συμβολική αξία:
Σε πρώτο επίπεδο, το γράμμα Α σε παραδοσιακή χάραξη, εξεικονίζει την μεγάλη, κλασική σημασία του μνημείου.
Σε δεύτερο επίπεδο, το γράμμα Μ σε μοντέρνα γραμμή και πλάγια, κινητική θέση, υποδηλώνει το νέο Μουσείο και τον δυναμισμό του.
Το σήμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή/και σε συνδυασμό με την επεξήγηση: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ, σε Ελληνική ή Αγγλική γραφή.
Μόνιμη μέριμνα και σταθερή επιδίωξη κατά το σχεδιασμό ήταν να διαφυλάσσεται η διακριτότητα του λογότυπου σε οποιαδήποτε χρήση, μεγέθυνση , εκτύπωση, κλπ, έτσι ώστε να αντιστοιχεί στη μοναδικότητα του Μουσείου, για ένα τόσο σημαντικό μνημείο, και να αποτελεί την οπτική ταυτότητα του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.