Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ανάσα επαγγελματικής αισιοδοξίας έδωσε η εκδήλωση για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στα Ιωάννινα

Μέσα σε αισιόδοξο κλίμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο παρουσιάσεων και παρευρισκομένων, κινήθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.
Γυναίκες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και φυσικά την Ηπειρο, μίλησαν για τις δικές τους επιχειρηματικές εμπειρίες και τους τρόπους με τους οποίους κατάφεραν να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις με κύριο όπλο το μεράκι, την αγάκη και την όρεξη για πολύ δουλειά.
Απο τον χώρο του τουρισμού, η Μαρία Παπάζογλου έκανε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας πολλά επιτυχημένα παραδείγματα γυναικών του κλάδου με τις οποίες συνεργάζεται μέσα από την εταιρία της (My Publics) για τη δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών, την ανάδειξη και την διαφοροποίηση των επιχειρήσεων τους. Παρουσίασε επίσης ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα στον τουρισμό, στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Συμπέρασμα από την ομιλία αυτή είναι ότι οι γυναίκες πράγματι μπορούν να τα καταφέρουν και να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον τουρισμό και στην ποιοτική εξέλιξη του. 
Η εκδήλωση οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον όμιλο της ΕΞΠΡΕΣ και έπονται αντίστοιχες διοργανώσεις και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου. Στην οργάνωση συμμμετέχει ο Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟ.Γ.Μ.Ε) της Ε.Ε.Δ.Ε. Μακεδονίας.