Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Νέα «οικολογική - καινοτομική» επιχειρηματικότητα στην Αχαΐα, δείχνει ότι υπάρχει χώρος για ανάπτυξη ακόμα και μέσα στην κρίση

Πράξη κάνει την «πράσινη επιχειρηματικότητα» η νεοσύστατη εταιρεία Gaia -The call of Nature που εδρεύει στην Ακράτα Αχαΐας, προσφέροντας πρωτοποριακά οικολογικά προϊόντα καθημερινής χρήσης. Η εταιρεία δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους του Νομού μας δείχνοντας ότι όταν υπάρχει σχέδιο, όραμα και τόλμη μπορεί να υπάρξει διέξοδος στην οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα. Τα προϊόντα της GAIA έχουν δημιουργηθεί με σεβασμό προς τη φύση και απευθύνονται στο σύγχρονο άνθρωπο που είναι  συνειδητοποιημένος σε σχέση με την ζωή του και το περιβάλλον.
H ελληνική αυτή εταιρία, παρά το μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της, έχει καταφέρει με βάση την Ακράτα να διακινήσει τα προϊόντα της σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ένα μεγάλο δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών. Πρόσφατα έχει ξεκινήσει και εξαγωγική δραστηριότητα προς την Ευρώπη και την Αφρική και τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα ακόμα και για περαιτέρω επέκταση σε νέες αγορές και εμπλουτισμό της ποικιλίας των προϊόντων.
 Ο Βασίλης Κοκκότης εμπνευστής αυτής τη ιδέας, δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για την επιχειρηματικότητα των νέων και τονίζει : «Γιατί πρέπει να θεωρείται άπιαστο όνειρο μέσα στη κρίση το να κάνεις την δική σου επιχείρηση πάνω στην δική σου ιδέα; Αυτό μάλλον είναι δικαιολογία για όσους δεν θέλουν να προσπαθήσουν. Όχι ότι δεν υπάρχει βαθιά κρίση που πλήττει όλους μας, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να ξεκινήσουμε τη προσπάθεια μας πιστεύοντας στην ιδέα μας: προϊόντα οικολογικής και φυσικής προέλευσης χωρίς οσμές, χωρίς χρήση χημικών ή τοξικών σκευασμάτων, σε προσιτές τιμές που διευκολύνουν την ζωή μας χωρίς να επιβαρύνουν το σπίτι μας, τη Γη παρά μόνο ενεργοποιώντας δυνάμεις που είχαμε ξεχάσει ότι μας διαθέτει η ίδια η φύση. Τι πιο φυσικό!». Ο Β. Κοκκότης πιστεύει ότι αν κάποιος έχει μια καλή και καινοτόμα ιδέα, πρέπει να κάνει μια σωστή έρευνα αγοράς και να μπει στο επιχειρείν ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση, έχοντας ως όπλα του τη σκληρή δουλειά, ξεκάθαρους στόχους και πλάνο ενεργειών που θα τον οδηγήσουν στην επιτυχία.

Η σειρά προϊόντων της Gaia -The call of Nature προσφέρει πράσινες λύσεις σε ζητήματα της καθημερινής ζωής όλων μας:
 Αντικουνουπικά προϊόντα:
 Η συσκευή Family Friend - μια προχωρημένη ηλεκτρονική συσκευή, που καταπολεμάει αποτελεσματικά τα κουνούπια μέσω υπερήχων, χωρίς να είναι αντιληπτοί από το ανθρώπινο αυτί. Είναι η οικολογική λύση που μας απαλλάσσει από αντίστοιχα προϊόντα που απελευθερώνουν οσμές και χημικά στο χώρο μας και ταυτόχρονα γίνεται μεγάλη οικονομία αφού έχει 10 χρόνια διάρκεια ζωής.

Το Mosquito Click είναι το φυσικό αντίδοτο στα τσιμπήματα των κουνουπιών. Βασίζει τη λειτουργία του στο πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο, που προέρχεται από την συμπίεση του χαλαζία καθώς πιέζετε το κουμπί του σε μικρή απόσταση από το δέρμα. Όταν το χρησιμοποιήσετε κοντά στην περιοχή του τσιμπήματος, αυτή η μικρή ενέργεια αδρανοποιεί τη φαγούρα και το πρήξιμο από το τσίμπημα. Μας απαλλάσσει από τη χρήση φαρμάκων και τζελ χωρίς καν να αγγίξει το δέρμα και έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.


Το Mosquito Band, είναι το μοντέρνο αντικουνουπικό βραχιόλι χωρίς χημικά που φοριέται από μικρούς και μεγάλους. Είναι φτιαγμένο από σιλικόνη και περιέχει φυσικό βιολογικό έλαιο κιτρονέλλας  που κρατάει μακριά τα κουνούπια και άλλα έντομα.

Ηλιακές τσάντες και σακίδια:
Η καινοτομία αυτής της σειράς προϊόντων είναι ότι διαθέτουν έναν ενσωματωμένο ηλιακό συλλέκτη για την φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, έτσι ώστε με τη βοήθεια του ήλιου να μην ξεμείνετε από ενέργεια ποτέ και πουθενά. Είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση στο σχολείο, το πάρκο, την εκδρομή, το κάμπινγκ, την πεζοπορία και το ταξίδι.
 Τα πρωτοποριακά οικολογικά προϊόντα της GAIA μας καλούν να αναζητήσουμε μέσα από τη φύση τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας μας. Διατίθενται σε φαρμακεία, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ, σε πολυκαταστήματα καλλυντικών αλλά και μέσω on-line αγορών στο www.gaia.eu.com .