Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Διεθνής αναγνώριση και βασικές κατηγορίες coaching

Η μέθοδος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και, κυρίως στο εξωτερικό, έχει μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία. Στην Ελλάδα έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση της τα τελευταία χρόνια με πιο διαδεδομένα το lifeκαι το executive coaching
To life coaching, αγγίζει θέματα που απασχολούν την προσωπική μας ζωή και μέσα σε αυτό ανήκουν θέματα σχέσεων, στοχοθεσίας, καριέρας, κ.α., ή ευρύτερα το πώς θέλουμε να διαμορφώσουμε τη ζωή μας. 
Στο executive coaching δουλεύουμε με στελέχη επιχειρήσεων, ατομικά ή σε ομάδες στελεχών και είμαστε επικεντρωμένοι στα εργασιακά θέματα, ενώ καλούμαστε να βοηθήσουμε σε θέματα που αφορούν τα στελέχη, την ομάδα ή την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού που μας έχει αναθέσει αυτό το έργο. 
Αυτό που θεωρώ πολύ χρήσιμο στις μέρες μας είναι το Career Coaching, που μπορεί να δώσει όθηση στις επαγγελματικές αναζητήσεις και να οδηγήσει στην επιτυχία. 
Εργαζόμαστε με ένα συμβόλαιο που συμφωνείται στην αρχή της συνεργασίας (coaching agreement). 
Σε όλες τις περιπτώσεις, το coaching τηρεί ευλαβικά το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα και για κανέναν λόγο προσωπικές πληροφορίες και εμπειρίες που μοιράζονται εντός της συνεδρίας δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν σε τρίτους.